16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 17 Avgust 2013 18:22

Šerak negira ubistvo Džake

Zatvorska policija Kaznenopopravnog zavoda Zenica (KPZ) privela je jučer u 10 sati u prostorije Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona Adnana Šeraka (26), osuđenika koji se već nalazi na izdržavanju kazne u KPZ-u, a koji se sumnjiči da je 5. avgusta u poslijepodnevnim satima pretukao Sarajliju Dženana Džaku.  Džaki je pri tome, podsjetimo, pukla lobanja pa je, nakon što mu je ukazana pomoć, u komatoznom stanju prevezen u Kantonalnu bolnicu u Zenici, gdje nije ni dolazio svjesti do 11. avgusta, kada je u noćnim satima i preminuo. 

 

- Dežurni kantonalni tužilac ispitao je osumnjičenog iz Sarajeva i Kantonalnom sudu u Zenici uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv osumnjičenog, a zbog sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 172., teška tjelesna ozljeda kvalificirana smrću - kazao je portparol Tužilaštva ZDK Sanjin Kulenović, koji je istaknuo i da je saradnja s KPZ-om tokom istrage bila izuzetno dobra i da su poduzeli sve radnje kako bi se počinilac ovog djela otkrio. Šerak je iskaz dao pred tužiteljicom Razijom Peco, nakon čega je u 13.15 sati prevezen na izjašnjavanje u Kantonalni sud.

 

- On negira izvršenje djela i još tvrdi da se radi o nesretnom slučaju. Navodno su to potvrdili i neki svjedoci. Kaznenopopravni zavod i dalje stoji iza toga da je bio nesretan slučaj - istaknula nam je Dijana Hasić, koja je bila u ulozi zamjenske braniteljice Šeraka prilikom njegovog davanja izjave u Tužilaštvu i Sudu.  Ona dodaje da će se provesti istraga, bit će saslušani svjedoci koji bi trebali potvrditi da njen branjenik nije ni fizički bio na mjestu događaja.

 

- U prostoriji sa preminulim zatečena su dvojica, ali se sada pojavio i treći svjedok. Niko ne zna ko je treći svjedok. On se naknadno pojavio. Hoće li svjedoci potvrditi da je Šerak bio tu ili ne, vidjet ćemo u nastavku istrage. Za sada stoji da su bila dvojica u prostoriji sa preminulim - kaže Husić.  Kako smo saznali, druga osoba koja je zatečena u prostoriji sa pretučenim Džakom i, navodno, Šerakom, bio je Nedo Kojić iz Sarajeva, Šerakov drug. Optuženi Šerak je, navodno, bio dobar drug i sa preminulim Džakom.