28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 18 Avgust 2013 10:16

Svaki deseti: prekršilac

SAOPĆENJE ZA JAVNOST - Rezultati akcije kontrole vozila sa stranim registarskim tablicama - Policijski službenici Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su realizovali akciju pojačane kontrole vozača motornih vozila na magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu, sa posebnim akcentom na kontrolu vozila sa inostranim registarskim tablicama.


Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na sankcionisanje vozača koji su počinili prekršaje zabilježene stacionarnim radarima na području Zeničko-dobojskog kantona, kao i preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja shodno odredbama Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

 

Prilikom naznačene akcije kontrolisano je 2161 vozilo sa inostranim registarskim tablicama, kojom prilikom je utvrđeno da je 210 kontrolisanih vozila počinilo prekršaje registrovane stacionarnim radarom na području Zeničko-dobojskog kantona. Zbog počinjenih prekršaja za vrijeme akcije je izdato 287 prekršajnih naloga.