28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 07 Avgust 2013 15:21

Konoplja u G.Gračanici

Policijski službenici Odsjeka za posebne namjene Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su dana 06.08.2013. godine, u mjestu Gornja Gračanica, općina Zenica, na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici izvršili pretres kuće, dvorišta i pomoćnih objekata vlasništvo lica S.M., rođenog 1948. godine.  

 

Tokom pretresa, u dvorištu je pronađena 51 stabljika, koja svojim izgledom asocira na konoplju cannabis sativa, prosječne visine od 0,25 m do 1,55 m. Lice mjesta pronalaska je fotografisano a sporne stabljike su izuzete sa lica mjesta, te je od strane dežurnog tužioca Kantonalnog  tužilaštva Zenica naloženo hemijsko i biološko vještačenje istih u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

 

Nakon zavedene kriminalističke obrade, dokumentovanja izvršenog krivičnog djela, te kompletiranja prikupljenih dokaza i obavještenja, od strane Policijske uprave I, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv navedenog lica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo "Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. stav 1. KZ FBiH i krivično djelo “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371. stav 1. KZ FBiH.  

 

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA

 

Saznajemo da se radi o Mehmedu Smajiću.