Printaj ovu stranu
četvrtak, 25 Juli 2013 21:25

Određen pritvor ubici poštara

Sudija za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Zenici Asim Pezer odredio je  jednomjesečni pritvor Adnanu Sadikoviću (18) iz Šija kod Tešnja zbog sumnje da je počinio svirepo ubistvo poštara Nusreta Mehinovića (58).  Sadikovića je prethodno  u prostorije Tužilaštva dovela zenička policija, a saslušao ga je dežurni tužilac Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona Sejad Kožo. 

 

- Nakon saslušanja, odlučio sam da zatražim pritvor zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo, i to na naročito svirep i okrutan način - kazao je Kožo. Ova tužilačka kvalifikacija, ako bude sadržana i u optužnici, predviđa kaznu zatvora za ubicu od deset pa do 45 godina zatvora.  Jučer smo iz više izvora dobili informacije da je sva tužilačko-sudijska istraga usmjerena pronalaženju motiva za ubistvo. 

 

- Neosporno je da je prije pet godina Adnan pobjegao od kuće i privremeno utočište pronašao kod ubijenog poštara. Oni su održavali kontakt. No, forenzički nalazi otklonili su sumnju da je bilo seksualnog kontakta između poštara i neke osobe prije njegove smrti pa tako i eventualna veza da se radi o revanšizmu ili ljubomori za sada ostaje kao špekulacija - kazao nam je jedan od istražitelja.  Ono što najviše čudi policiju te pravosudne službenike jeste da se Sadiković ponaša kao da ništa nije učinio. 

 

- Njegovo ponašanje je tako smireno, a ne pokazuje da je neuračunljiv ili nesvjestan svog postupka. Što se tiče podataka da je poštar ostvarivao kontakt s određenim osobama, pronalaženjem ubice i dovoljno dokaza da ga teretimo za ubistvo obustavljena su daljnja saslušanja. Homoseksualizam nije krivično djelo, a ako je eventualno bilo maloljetnih žrtava, slučaj je "pokopan" sa potencijalnim osumnjičenikom - kazao nam je izvor iz policije.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)