28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 22 Juli 2013 13:40

SIPA-Zenica:četvorica uhapšenih

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, u nastavku aktivnosti po predmetu kodnog naziva "Zenica", izvršili pretrese objekata na četiri lokacije na području Viteza i Zenice, te uhapsili četiri osobe. 

 

 

U okviru akcije uhapšeni su D.M. (1977), Ž.J. (1977), S.R. (1976) i I.J. (1978), zbog sumnje da su počinili krivično djelo "organizirani kriminal" u vezi sa krivičnim djelom "neovlašteni promet opojnim drogama" i krivičnim djelom "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga". 

 

Uhapšene osobe privedene su u službene prostorije SIPA-e, gdje će nad istim biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku od 24 sata, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima, biti predate na dalje postupanje postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH. 

 

Akcija "Zenica" nastavak je sinhronizirane operativne akcije na suzbijanju međunarodne trgovine opojnom drogom, u okviru koje je SIPA u prethodnom periodu zaplijenila 10,660 kg opojne droge "skunk" i uhapsila pet osoba, saopćila je SIPA.