Printaj ovu stranu
četvrtak, 20 Juni 2013 09:44

Uhapšena petorica zbog droge

Danas, 19.06.2013. godine, policijski službenici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su u saradnji sa službenicima Detašmana FMUP-a u Zenici, postupajući po naredbi Općinskog suda u Zenici, izvršili pretrese kuća, pomoćnih objekata i vozila na 4 lokacije u Zenici.

Tom prilikom su pronađeni i izuzeti mobilni telefoni, vage za precizno mjerenje, metalna kasa, pribor za pakovanje narkotičkih sredstava i praškasta materija koja acosira na opojnu drogu „speed“, bruto težine 398,40 grama. Prilikom navedenih aktivnosti slobode su lišeni: Š.E., Š.D., P.E., D.M. i D.A., svi iz Zenice, i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca protiv navedenih lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

URED POLICIJSKOG KOMESARA

Posljednje od

Povezani članci (by tag)