Printaj ovu stranu
nedjelja, 16 Juni 2013 20:26

Suđenje silovateljima starice

Vijeće Kantonalnog suda u Zenici započeti će, čitanjem optužnice, 2. jula suđenje dvojici mladića iz Zavidovića, koji su optuženi da su krajem februara u ovom gradu izvršili razbojništvo nad dvjema staricama (83 i 75 godina), sugrađankama Irmom  P. (83) i Ernom G. (75). a onda stariju i silovali.  Optuženi su Alen Bošnjaković (24) i Minel Hodžić (22). Obojica su više puta hapšeni i pritvoraei zbog razbojništva, a Bošnjaković i zbog silovanja. 

 

Prema optužnici, njih dvojica su 26. februara sat iza ponoći u Ulici Zlatnih ljiljana, na ulazu u grad iz pravca Žepča, upali u kuću u kojoj same žive dvije sestre, od kojih je 75-godišnjakinja nepokretna. Nakon pljačke, silovali su stariju sestru, koja je zadobila niz povreda. Upad je bio pripremljen jer su napadači isjekli telefonske žice, razbili sijalicu na ulazu i izvalili vrata. Nakon što nisu pronašli novac kod siromašnih sestara, napali su ih, a potom odnijeli nekoliko stvari iz kuće. 

 

Zanimljivo je da su njih dvojica 21. decembra prošle godine uhapšeni pod sumnjom da su počinili više razbojništava na području Zavidovića. Navedeno je da njih dvojica «operiraju» na isti način, presijecajući telefonske kablove na kućama, te uz upotrebu fizičke snage, nasilno ulazeći i prijeteći svakome koga zateknu u kućama, nakon čega su odnosili zatečeno i pronađeno zlato i novac.  

 

Kako saznajemo, optužnica protiv njih dvojice potvrđena je na Kantonalnom sudu u Zenici, ali oni nisu došli na zakazano izjašnjenje o krivnji. Potom je izdata naredba da budu pronađeni i privedeni zbog prošlogodišnjih djela, ali su nažalost u međuvremenu, koristeći činjenicu da nisu bili u pritvoru, počinili novi, teži zločin.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)