Printaj ovu stranu
srijeda, 05 Juni 2013 15:24

Projektili pronađeni u garaži

Operativnim radom na terenu ovlašteni službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su došli do operativnih saznanja da lice Ramiz S. iz Zenice, nelegalno posjeduje municiju. 

 

U cilju provjere tačnosti raspoloživih informacija te dokumentovanja krivičnog djela, uz saglasnost nadležnog tužioca, od strane policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije je dostavljen zahtjev sudiji za prethodni postupak Općinskog suda u Zenici za izdavanje naredbe za pretres kuće i pratećih objekata koje koristi navedeno lice.

 

Dana 04.06.2013. godine, u prijepodnevnim satima, po naredbi Općinskog suda u Zenici, od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I  izvršen je pretres na lokaciji, koja se nalazi u ulici Lisačka, općina Zenica. Izvršenim pretresom pomoćnog objekta-garaže pronađeno je osam komada zrna sa upaljačima, najvjerovatnije tenkovskih i haubičkih granata. Pronađeni predmeti su fotografisani, te će biti izuzeti sa lica mjesta. Nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona Zenica će biti dostavljen službeni Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv Ramiza S.. iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371. KZ FBiH.



 

 

       

Posljednje od

Povezani članci (by tag)