29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 31 Maj 2013 13:12

Uhapšen Mirzan Čičak

Dana 28.05.2013. godine, u 10,30 sati, dežurna služba Policijske stanice Centar u Zenici je  obaviještena od strane više građana, da je u Zenici, u ulici Londža, došlo do upotrebe vatrenog oružja.

 

Odmah, nakon zaprimljene dojave, na lice mjesta je upućena policijska patrola Policijske stanice Centar kao i službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, koji su potvrdili tačnost zaprimljene dojave, nakon čega se pristupilo obezbjeđenju lica mjesta te prikupljanju  prvih obavještenja o događaju, kao i preduzimanju potrebnih mjera i radnji u cilju pronalaska i hvatanja izvršilaca ovog krivičnog djela.

 

Nakon prikupljenih informacija sa lica mjesta, formirana je uviđajna ekipa, koja je po ovlaštenju dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zenica izvršila uviđaj.

 

Obavljenim razgovorima sa svjedocima događaja, kao i drugim poduzetim radnjama, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su došli do saznanja da je lice Č.S., rođeno 1980. godine, iz Zenice, u ulici Londža, došlo u verbalni konflikt sa licima V.M. i Č.M., oba iz Zenice, kojom prilikom istim upućuje prijetnje, nakon čega  lice Č.M. vadi iza svog pojasa vatreno oružje-pištolj, te u pravcu lica Č.S. ispaljuje nekoliko hitaca. U tom trenutku Č.S. se daje u bjekstvo u pravcu ulice Sarajevska, dok za njim u potjeru stupa lice Č.M. i ispaljuje u njegovom pravcu još nekoliko hitaca. Nakon što lice Č.S. uspjeva nepovrijeđeno izbjeći ovaj napad, druga dva lica se udaljavaju u nepoznatom pravcu.

 

Dana 29.05.2013. godine, oko 09,00 sati, službenici Odsjeka kriminalističke policije su locirali i lišili slobode lice Č.M., koje je tom prilikom policijskim službenicima predalo pištolj marke "CZ", calibra 7,65 mm, sa jednim metalnim okvirom bez municije, koje je oduzeto od strane policijskih službenika i isto će biti predmet potrebnih vještačenja.

 

Nakon lišenja i kriminalističke obrade, lice Č.M. je zadržano u službenim prostorijama Policijske uprave I.

U službenim prostorijama su u svojstvu svjedoka saslušana lica Č.S. i V.M. dok je lice Č.M. ispitano u svojstvu osumnjičenog, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djeloiz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Zeničko-dobojskog kantona, a u vezi sa krivičnim djelom "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija" izčlana 371. stav 1. KZ FBiH, te krivično djelo "Izazivanje opće opasnosti" iz člana 323. stav 1. KZ FBiH.

 

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA

 

akteri su, saznajemo MIRZAN ČIČAK I SEMIR ĆOŠABIĆ