Printaj ovu stranu
petak, 31 Maj 2013 00:32

Policijska kontrola za vikend

U cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda sa teškim posljedicama i stvaranja visokog stepena bezbjednosti odvijanja saobraćaja na svim putevima na području Zeničko-dobojskog kantona, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Ze-do kantona će u vremenskom periodu od 31.05.2013. godine (petak), od 07,00 sati, do 02.06.2013. godine (nedjelja), do 23,00 sati, vršiti akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu alkoholiziranosti vozača.

 

Aktivnosti policijskih službenika u naznačenoj akciji bit će usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima za koje se utvrdi da su upravljali svojim vozilima pod dejstvom alkohola, te će se sankcionisati i drugi učesnici u saobraćaju u slučajevima kršenja propisa iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

 

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona apeluje na sve vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uslova pod kojima mogu upravljati vozilom, te da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju.

Takođe naglašavamo da će svi slučajevi nepoštivanja odredbi navedenog Zakona biti zadokumentovani a počinioci prekršaja sankcionirani.

 

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA

Posljednje od

Povezani članci (by tag)