19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 18 Maj 2013 21:23

Pogibja Amira Beširovića Bureka

 Tridesetsedmogodišnji Zeničanin Amir Beširović, kojeg sugrađani uglavnom znaju po nadimku „Burek“ poginuo je nešto iza 16 sati na Bulevaru Ezhera Eze Arnautovića.  On je zadobio teške i fatalne ozljede nakon direktnog sudara sa taksi vozilom „golf“ (TA795037), kojim je upravljao I.S. neposredno nakon isključenja sa kružnog toka „Drveni most“ na bulevar. 

 

Uviđaj su obavili pripadnici MUP-a ZDK i dežurni tužilac, pa večeras nije bilo moguće saznati više detalja o samom uzroku, te krivnji za težak udes. Ono što je potvrđeno jeste da je Beširović davao znakove života, kada je upućen na Urgentni blok Kantonalne bolnice Zenica, ali da su povrede bile preteške i da reanimacija nije uspjela. 

 

Motocikl, sa kacigom, te nekoliko dijelova „golfa“ završili su na pješačkoj stazi, nekoliko desetaka metara od mjesta gdje je početkom mjeseca zabilježena teška nesreća, u kojoj je vozač uspio oboriti stablo na pješakoj stazi i povrijediti dvoje mladih ljudi na klupi.  Beširović se ranije i profesionalno bavio motociklizmom, nastupao na moto trkama, a većina Zeničana ga i poznaje isključivo kao strasvenog motociklistu. 


q1udes8