23 Septembar 2020
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 26 April 2013 18:43

Uhapšen i Hidajet Halilović

 Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) izveli su prije nekoliko minuta, u službenom vozilu SIPA-e, uhapšenog predsjednika FBiH Živka Budimira. Službenici SIPA-e  još uvijek su u zgradi Predsjedništva BiH, tačnije u Uredu predsjednika FBiH Živka Budimira. 


U toku je iznošenje materijala i zaplijenjenih stvari iz Ureda predsjednika FBiH. Prije nekoliko minuta iz Tužilaštva je potvrđeno da je u akcijama "Patriot", "Memory" i "Pravda" uhapšeno 19 osoba. Osim Budimira, uhapšeni su predsjednik Komisije za pomilovanja FBiH Hidajet Halilović i savjetnik predsjednika FBiH Petar Barišić.Halilović je Zeničanin, na funkciji pomoćnika federalnog ministra pravosuđa. U našem gradu znatno je poznatiji kao strastveni lovac i predsjednik Lovačkog društva BiH. Uhapšene su i osobe inicijala S.K., A.K., M.S., M.P., R.V., E.Ć., A.S., D.M.,Đ.V., B.M., B.E., V.S., I.L., M.D., D.Ž.

 

Osumnjičeni su pod istragom da su počinili kaznena djela: zloupotreba položaja ili ovlasti, protuzakonito posredovanje, primanje i davanje mita, organizirani kriminal i neovlašteni promet opojnim drogama.