19 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 26 April 2013 15:20

Hana Sarajlić na Neurohirurgiji

 

Hana Sarajlić, koja je zadobila teške povrede glave i prelom kostiju karlice u sinoćnjoj saobraćajnoj nesreći na Bulevaru, jutros je hospitalizovana na Odjelu za neurohirurgiju Kantonalne bolnice Zenica. Njen pratilac, mladi Kakanjac, Amer Krivokapa iste noći je, sa lakšim tjelesnim povredama, otpušten na kućno liječenje. Vozač Forda, Avdo Seferović iz Zenice, koji je u velikoj brzini automobilom oborio drvo i skrivio povrede mladića i djevojke, odbio je medicinsku intervenciju u Kantonalnoj bolnici. 


 Od rezultata uviđaja i vještačenja koje će biti obavljeno u Sarajevu, zavisiće za koje krivično djelo će se vozač teretiti, – kazala nam je Aldina Ahmić, portparolka kantonalnog MUP-a. Okolnosti koje su dovele do udesa i vrsta krivičnog djela za koje će Seferović biti optužen, znaće se za nekoliko dana.

 

Ova teška saobraćajna nesreća dogodila se sinoć oko 19 sati na Bulevaru u blizini kafića Obala. Velikom brzinom, Ford Fokus karavan, udario je u drvo, oborivši ga na klupu na kojoj su sjedili 19-godišnji Amer i godinu starija Hana. Nakon toga, vozilo se prevrnulo i zaglavilo u krošnji drveta. Svi povrijeđeni su prevezeni na Urgenti odjel Kantonalne bolnice.