24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 24 April 2013 20:43

Teško povrijeđen J. Prnjavorac

Jasmin Prnjavorac (38) iz Zenice je preksinoć oko 22.30 sati zadobio teške povrede kada su ga napale dvije, kako je rekao, njemu nepoznate osobe. Napad se dogodio ispred kafea „Majami“ u zeničkoj ulici Abdulaziza Aska Borića, a prolaznici su policiji prijavili da Prnjavorac leži krvav na betonu. 



Ubrzo su stigli patrola policije i ekipa Hitne pomoći, koja je povrijeđenog prebacila u Kantonalnu bolnicu Zenica. Kako saznajemo, Prnjavorcu su konstatirane teške tjelesne povrede glave i prijelom ključne kosti. Nakon zbrinjavanja i noći provedene u bolnici, jučer je tokom dana pušten na kućno liječenje. 

- Službenici MUP-a su na osnovu izjava gostiju i zaposlenih u objektu, iskaza napadnutog te operativnog rada na terenu došli do saznanja o osobama koje se mogu dovesti u vezu s ovim krivičnim djelom. Tokom noći privedena je jedna osoba. U naredna 24 sata slučaj će, najvjerovatnije, biti dokumentiran i predat nadležnom tužilaštvu - kazala nam je Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK. 

Nezvanično saznajemo da je policija privela Nermina S. zbog sumnje da je jedan od aktera napada na Prnjavorca. Za drugom osobom još se traga, a više detalja o ovom slučaju bit će poznato tokom sedmice.