Printaj ovu stranu
petak, 29 Mart 2013 11:09

Maloljetniku dvije i po godine

 

Zeničanin Z. Đ. (18) osuđen je na dvije i po godine maloljetničkog zatvora zbog dva krivična djela razbojništva, koje je počinio u septembru prošle godine, u vrijeme dok je još bio stariji maloljetnik.  Odluku o kazni donio je sudija za maloljetnike Općinskog suda u Zenici, a nakon dostavljanja prvostepene presude, žalbu je već uložio advokat optuženog. 

 

Prema presudi, izvjesni Dino Đulan (19) i maloljetni Z. Đ. uhapšeni su i optuženi da su počinili nekoliko razbojništava i drskih krađa u Zenici. Oni su 26. septembra prošle godine upali u kuću Fehima J. u zeničkoj ulici Bistua Nuova, napali vlasnika, povrijedili ga, a potom otuđili ručni sat, novčanik sa novcem, ličnim dokumentima i bankovnim karticama, nešto zlatnog nakita, set noževa te ključ od ulaznih vrata.  Mjesec kasnije, 27. oktobra, u istoj ulici, kod broja 52, izvršili su razbojništvo u trgovini, napali i povrijedili prodavača, te iz kase odnijeli oko 360 KM. 

 

Dino Đulan i maloljetni Z. Đ. pronađeni su, te uhapšeni, a tokom saslušanja su priznali oba razbojništva, te su priznali i gdje su sakrili ukradene predmete i novac.  Na četiri odvojene lokacije pronađena je sva ukradena roba i novac

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)