Printaj ovu stranu
utorak, 12 Mart 2013 07:24

Suđenje-obračun kod Stajališta

 

Dvije odvojene optužnice Kantonalnog tužilaštva Zeničko – dobojskog kantona spojene su u jednu, te je jučer pred sudijom Kantonalnog suda u Zenici započeo ujedinjeni slučaj akterima revolveraškog obračuna od 22. septembra prošle godine u centru Zenice.  U pucnjavi te večeri ubijen je nedužni prolaznik Amer Pivić (18), a tri osobe povrijeđene. Jučer je počelo suđenje Jasminu Neziću, Damiru Bašanoviću i Džemalu Mahmiću, koji su na suđenje dovedeni iz pritvora, te Goranu Popoviću, koji se brani sa slobode. 

 

Njih četvorica su optuženi za teška djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine, a do jučer nije podignuta optužnica koja bi bilo koga od aktera pucnjave koja bi teretila za ubistvo nedužnog mladića. Peti akter pucnjave Emir Fetić još je u bjekstvu. Sva četvorica optuženih su u svojim uvodnim izlaganjima negirali učešće u pucnjavi, kao što su to učinili i ranije, pred sudijom za prethodno saslušanje. Optužnica Mahmića dodatno tereti i za nedozvoljeno držanje oružja.                                                                                             

 

Osim mladića Amera Pivića, koji je čekao autobus na stajalištu, u toj unakrsnoj razmjeni vatre dvije grupe ranjen je još jedan slučajni prolaznik, Semir Bašić. U obračunu su prema policijskim izvještajima sa jedne strane bili prvoosumnjičeni Emir Fetić te Nezić i Bašanović, a na drugoj Mahmić i Popović, koji su također teško ranjeni. Suđenje će biti nastavljeno 20.marta kada bi trebalo biti saslušano prvih pet predloženih svjedoka. 

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)