Printaj ovu stranu
utorak, 05 Februar 2013 14:27

Majka demantuje očeve navode

Slučaj Amele B., koja je s teškim povredama ženskih spolnih organa iz sarajevske bolnice nedavno prebačena u tuzlansku kliniku, gdje je i operirana, i dalje predstavlja misteriju za kompletnu bh. javnost, ali i za većinu rodbine ove 22-godišnje djevojke .

 
Navode njenog oca Mufida, koji tvrdi da su Ameli podmetnute sihire, demantira majka Sedina Karahasanović, koja se jučer telefonom obratila našoj redakciji u Tuzli. Sedina je, kako nam je ispričala, tek prije desetak dana saznala gdje se i za koga udala njena kćerka Amela. Za zlostavljanje kćerke u selu Dubnica kod Kalesije saznala je putem medija.
 
- Prije desetak dana saznala sam da se udala za vehabiju u Kalesiju. Nakon vjenčanja, pred kraj prošle godine, čule smo se nekoliko puta telefonom. Govorila mi je da joj je dobro, ali nije htjela reći gdje je i za koga se udala. Nakon toga se prestala javljati. O strahotama koje je prošla pročitala sam iz novina. Saznala sam da je u teškom stanju dovedena ocu Mufidu, koji je Amelu tek nakon nekoliko dana, kada je vidio da se dijete gubi, odveo u bolnicu u Travniku. Je li nije htio ili nije smio slučaj prijaviti policiji, to ne znam - kazala nam je Sedina, koja je od Mufida odavno razvedena.
 
Ministarstvo unutrašnjih poslova TK uključilo se u istragu o slučaju nesretne Amele B. nakon pisanja "Dnevnog avaza". Predmet istrage bit će zataškavanje slučaja, odnosno zašto prijem u bolnicu s povredama opasnim po život nije prijavljen policiji.
 
Podsjetimo, Amela je prije tri i po sedmice iz travničke prebačena u sarajevsku bolnicu, odakle je, nakon 15 dana liječenja, prevezena u Tuzlu. Na Klinici za ginekologiju urađen joj je abortus, da bi poslije četiri dana stanja kome 22-godišnja djevojka bila prebačena na Kliniku za psihijatriju.
 
S modricama po tijelu i ošišanom kosom, Amela se trenutno liječi od poremećaja ličnosti zbog stanja kroz koje je prošla. Prema tvrdnjama njenog oca Mufida, u travničku bolnicu zajedno su je odvezli on i Amelin suprug E. A. M.
 
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo obaviješteno je da je 6. januara Amela B. vozilom Hitne medicinske pomoći dovezena iz Travnika na KUM Koševo s vidnim povredama. Međutim, ljekari se nisu mogli odmah izjasniti o stepenu povreda, navodi se u saopćenju koje smo jučer dobili iz MUP-a KS.
 
Prema riječima Biljane Jandrić, portparola KCUS-a, pacijentica je u ovu zdravstvenu ustanovu dovezena 6. januara iz Travnika, u pratnji roditelja i medicinske sestre, u izuzetno teškom stanju. Tim ljekara ju je pregledao te je zadržana na liječenju do 26. januara, kada se njeno stanje stabiliziralo, nakon čega je prebačena na Kliniku za psihijatriju UKC Tuzla.

 

A. Mu. / Avaz

Posljednje od