Printaj ovu stranu
četvrtak, 24 Januar 2013 12:54

U pritvoru Adnan i Omer Hodžić

 Službenici Policijske stanice Crkvice su na osnovu anonimne dojave građanina, zaprimljene dana 21.01.2013. godine, da lica T.A. i H.A. iz Zenice, posjeduju određenu količinu nelegalnog vatrenog oružja i municije na svojim kućnim adresama u mjestu Briznik, općina Zenica, sačinili kriminalističko-obavještajni izvještaj na osnovu kojeg su službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I preduzeli operativno-taktičke mjere i radnje u cilju provjera navoda iz prijave anonimnog građanina. Izvršenim operativnim provjerama, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I došli su do saznanja da se lica T.A. i H.A. mogu dovesti u tijesnu vezu sa vršenjem krivičnih djela zloupotrebe opojnih droga, te krivičnih djela iz imovinskih delikata, te da se veoma često mogu vidjeti u društvu sa licima iz kriminalnog miljea.

 

S tim u vezi, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su na osnovu dobijenih naredbi Općinskog suda u Zenici, izvršili pretres porodičnih kuća, podrumskih prostorija, pomoćnih objekata, te putničkih motornih vozila, koje koriste lica T.A. i H.A. Izvršenim pretresom porodične kuće, podrumskih prostorija, pomoćnih objekata i putničkog motornog vozila, vlasništvo H.O., a koje koristi H.A., policijski službenici su pronašli i privremeno oduzeli slijedeće predmete:

dvije poluautomatske puške,

dvije lovačke puške,

jednu vazdušnu pušku,

tri cijevi od pušaka,

jednu cijev od pištolja,

18 tromblonskih nastavaka za pušku,

6 optičkih nišana za pušku,

više dijelova od pušaka i pištolja, te

oko 500 komada metaka raznog kalibra.

 

Svi pronađeni predmeti i oružje su fotografisani i izuzeti sa mjesta pronalaska, dok su lica H.O. i H.A. lišena slobode i privedena u službene prostorije Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, te im je određena mjera zadržavanja.

 

Nakon kompletiranja predmeta, te preduzimanja drugih neophodnih mjera i radnji, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona dostaviti Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca protiv lica H.O., rođenog 1953. godine, i H.A., rođenog 1985. godine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 371. stav 1. Krivičnog zakona FBIH.

 

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA

 

UHAPŠENI SU ADNAN I OMER HODŽIĆ IZ BRIZNIKA. 

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)