02 Juli 2020
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 23 Novembar 2012 13:22

Radniku mašina otkinula ruku

U kampu turske firme "Cengiz Insaat", koja izvodi radove na trasi koridora 5C Vlakovo - Tarčin jučer ujutro dogodila se teška nesreća. Kako saznajemo, povrijeđen je Muhamed Đulić (32) iz Zenice, koji je radio kao pomoćni radnik na gradilištu. Nesreća se dogodila oko 5.30 sati dok je Đulić čistio pokretnu traku kojom se transportira pijesak i materijal do miješalice za beton.   Pokretna traka nije bila isključena i u jednom trenutku mašina je radniku uhvatila ruku i povukla ga. Kolege su mu pritekle u pomoć i uspjele su iščupati nesretnog mladića, ali mu je mašina otkinula ruku. On je transportiran u Dom zdravlja u Hadžićima, odakle je upućen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je operiran.


- Pacijent je primljen oko sedam sati s povredama lijeve ruke, koja je otkinuta u predjelu nadlaktice. Nakon operacije pacijent je smješten na Klinici za ortopediju i traumatologiju - kazala je Biljana Jandrić, portparol KCUS-a. Iz firme "Cengiz Insaat" nisu htjeli davati bilo kakve komentare. Ekipi "Dnevnog avaza" koja je jučer posjetila ovaj kamp u Tarčinu nije bio dozvoljen pristup, niti ju je iko iz Uprave htio primiti na razgovor.

Dženita Gobeljić, portparol Tužilaštva KS, kazala je da je dežurni tužilac obaviješten o ovom slučaju te da su pripadnici MUP-a KS obavili uviđaj na licu mjesta.

 

- Na mjesto nesreće izašla je i inspekcija zaštite na radu. Nakon što Tužilaštvo dobije izvještaj od MUP-a KS, bit će odlučeno o eventualnom poduzimanju daljnjih mjera - kazala je Gobeljić. (Avaz)