Printaj ovu stranu
petak, 09 Novembar 2012 11:39

Pritvor za Idriza Šaipa

Sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Zenici Aida Smajiš odredila je tridesetodnevni pritvor za Idriza Šaipa zvanog «Brzi» (47) iz Zenice, po prijedlogu Kantonalnog tužilaštva Zeničko – dobojskog kantona. Tužilaštvo smatra da postoji osnovana sumnja da je Šaip počinio seriju krivičnih djela, od ugrožavanja sigurnosti, preko oštećenja tuđe stvari, pa do pokušaja iznude, i to u najmanje dva navrata, krajem prošlog mjeseca i poetkom ove sedmice.

 

Oštećeni, odnosno osobe kojima su upućivane prijetnje sms-om, telefonom, te lično su Zeničanin E. D., kojem je Šaip u više navrata napadao na kuću, oštećivao imovinu, te prijetio, ali je prijetnje upućivao i svom bratu, koji živi van BiH. Prijetnje su u nekoliko navrata eskalirale, pa je intervenisala i policija, ali se «Brzi» ubrzo nalazio na slobodi, sve do jučer. Kako nazvanično saznajemo, on je nezadovoljan «isključivanjem» iz porodice zbog niza slučajeva u kojima je bio «sa one strane zakona», te je odlučio da «dijeli pravdu» na svoj način, prijeteći svojim najbližim.

 

- Osumnjičenom je određen protivor zbog realne mogućnosti da puštanjem na slobodu ponovi krivično djelo, te zbog činjenice da su za djela za koja je osumnjičen predviđene zatvorske kazne od tri i više godine, rečeno nam je u sudu.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)