28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 11 Oktobar 2012 12:30

Našli mu drogu u ruksaku

U mjestu Sebuje, općina Zenica, policijski službenici Policijske stanice Crkvice izvršili su legitimisanje i pregled lica G.S. iz Zenice, kojom prilikom je u ruksaku pronađena sirova biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 62,70 grama. Navedeno lice, kao i lice H.A. iz Zenice koje se nalazilo u društvu sa istim, su lišena slobode i privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade.

 

Radeći na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su dana 10.10.2012. godine, u mjestu Sebuje, izvršili širi pregled lokaliteta obraslog niskim rastinjem, paprati i drvećem, gdje su na iskrčenom dijelu šume pronašli zasad od 20 stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, visine od 30 do 120 cm. Lice mjesta pronalaska je fotografisano i fiksirano, a predmetne stabljike su izuzete i dostavljene Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ gdje će biti izvršeno hemijsko i biološko vještačenje istih. Operativnim radom na terenu i kriminalističkom obradom, došlo se do saznanja da je navedene stabljike zasijao G.S., kao i da ih je isti redovno zalijevao i obrađivao.

 

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", a nakon kompletiranja istog te prikupljenih dokaza, protiv lica G.S., rođenog 1977. godine, će biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo navedeno krivično djelo.


URED POLICIJSKOG KOMESARA