Printaj ovu stranu
srijeda, 03 Oktobar 2012 15:08

Foto: Potraga za Emirom Fetićem

Dana 23.09.2012. godine, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona je na nadležnost i dalje postupanje, od strane Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca protiv lica Fetić Emira, rođenog 1988. godine iz Zenice i još 6 lica, od kojih su dva neidentifikovana, zbog postojanja osnova sumnje da je navedeno lice, zajedno sa drugim prijavljenim licima, dana 22.09.2012. godine, oko 21,30 sati, u Zenici, u ulici Bulevar Kulina Bana, Jevrejska i ulici Stara Čaršija, upotrijebilo vatreno oružje, kojom prilikom je jedno lice smrtno stradalo, dva lica su zadobila teže tjelesne povrede dok je jedno lice lakše povrijeđeno.



Nakon izvršenog krivičnog djela lice Fetić Emir se udaljilo sa lica mjesta u nepoznatom pravcu. U okviru aktivnosti koje su poduzimane na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela, operativni timovi i redovne policijske snage su u kontiniutetu poduzimali mjere i radnje na pronalasku navedenog lica, te su pored potrage vršeni i pretresi na više lokacija. Naznačene aktivnosti se još uvijek poduzimaju i za sada iste nisu rezultirale pronalaskom lica Fetić Emira, dok su lica: N.J., B.D., P.G. i M.DŽ., koja su se dovodila u vezu sa pucnjavom, na području Zenice lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama, nakon čega su uz službeni izvještaj, predata Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na nadležnost i dalje postupanje.

Uz saglasnost nadležnog tužioca, a u cilju bržeg i efikasnijeg pronalaska lica, u skladu sa odredbama člana 235. stav 2. ZKP FBiH, objavljujemo fotografiju Fetić Emira, te pozivamo građane, da ukoliko posjeduju bilo kakve informacije o licu koje je u bjekstvu ili uoče isto, da o tome odmah obavijeste nadležnu policijsku stanicu pozivom na broj 122 ili direktnim obraćanjem policijskim službenicima na terenu.

Takođe, obavještavamo građane da predmetne informacije mogu dostaviti i putem e-mail adrese: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..">Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..


URED POLICIJSKOG KOMESARA

Posljednje od

Povezani članci (by tag)