Printaj ovu stranu
utorak, 25 Septembar 2012 11:38

FOTO:Saslušani Nezić i Bašanović

Tužilac Zeničko – dobojskog kantona Borislav Milešić saslušao je jučer osumnjičene Damira Bašanovića (27) i Jasmina Nezića (26), te od Kantonalnog suda Zenica zatražio da im se odredi jednomjesečni pritvor. Njih dvojica su osumnjičeni da su sa zajedno sa odbjeglim Emirom Fetićem iz Zenice učestvovali u pucnjavi u kojoj je poginuo Amer Pivić, a ranjene još tri osobe. Njih dvojica su osumnjičeni za četiri povezana djela, teška djela protiv sigurnosti ljudi i imovine,  pokušaj ubistva, nedozvoljeno držanje oružja i naprava, te oštećenje tuđe stvari.

 

Jučer nam je potvrđeno da policija, osim za Fetićem, traga za još najmanje dvije nepoznate osobe, koje su bile u njihovom društvu, ali dosadašnjim saslušanjima istražitelji nisu došli do njihovih imena. Osamnaestogodišnji Amer Pivić ubijen je kao slučajni prolaznik na stajalištu gradskog autobusa u subotu uvečer, nakon što su se sukobile dvije grupe mladića. Prema dostupnim podacima, ranjeni u sukobu Džemal Mahmić (26) i Goran Popović (28) su bili na «drugoj strani». Obojica su vitalno stabilni i nalaze se na liječenju u Kantonalnoj bolnici Zenica.

 

Općina Zenica je proglasila utorak za Dan žalosti zbog smrti nedužnog mladića Amera Pivića. Kako je potvrdio njegov brat Damir, jučer je porodicu posjetio sekretar Općine Zenica Selver Keleštura sa saradnicima, te dogovorio detalje oko organizacije dženaze. 

 

Jučer nam se obratila porodica Emira i Edvina Fetića, negirajući višednevne medijske navode da policija traga i za Edvinom Fetićem, te negirajući njegovo bilo kakvo učešće u ovom sukobu. U policiji nam je rečeno da Edvin Fetić u ovom trenutku nije predmet potrage, niti istrage u ovom slučaju.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)