19 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 22 Septembar 2012 23:34

Novi detalji zločina u centru

Jedna osoba je poginula, a tri su zadobili teške ozljede u pucjavi nešto prije 21.30 sati u centru Zenice, u pješačkoj zoni Stare čaršije. Prema dostupnim podacima ubijen je Amer Pivić (18) iz zeničkog naselja Klopče, koji je mrtav dovezen u zeničku Hitnu pomoć. U pucnjavi su teške povrede, opasne po život, zadobili Džemal Mahmić i Goran Popović, obojica su u kritičnom stanju u bolnici, dok je ljekarski zbrinut i ranjeni slučajni prolaznik Emir Bašić. Mahmić i Popović su hitno prebačeni u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje su odmah podvrguti operativnim zahvatima, te su se ljekari  borili za njihove živote. 

 

pucnjavawwwwwwwwwww

Pucnjava između više mladića se prenijela i na susjedni Bulevar Ezhera Arnautovića, pa je nakon 22 sata veći dio centra grada bio pod policijskom opsadom. Oko 22 su angažovani i specijalci. 

 

Mahmić i Popović su hitno prebačeni u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje su odmah podvrguti operativnim zahvatima, te su se ljekari do kasno u noć borili za njihove živote.  Pucnjava između više mladića se prenijela i na susjedni Bulevar Ezhera Arnautovića, pa je nakon 22 sata veći dio centra grada bio pod policijskom opsadom. Oko 22 su angažirani i specijalci. Prema dostupnim podacima, dvojica učesnika pucnjave pobjegla su kroz pješačku zonu, presvukla se stotinjak metara od mjesta pucnjave, te pobjegla u bijelom VW "kediju".Policija je večeras tragala za izvjesnim Emirom i Edvinom Fetićem, iz zeničkog naselja Babina rijeka.U MUP-u niko nije želio komentirati da li su njih dvojica pucali, ali je većina policijske potjere bila usmjerena prema toj dvojici Zeničana. 


Kako se moglo vidjeti na licu mjesta, ispucane su desetine hitaca iz više pištolja, pa je policija posumnjala da u se upotrebljavale i puške, zbog velikog broja čahura. Sigurno je da je u obračunu učestvovalo najmanje pet-šest pištolja, a nezvanične informacije u prvim satima istrage govorile su da je bilo još povrijeđenih u ovom do sada neviđenom revolveraškom obračunu u Zenici.