24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 17 Septembar 2012 03:38

Počinje suđenje Kenanu Tokaliću

Suđenje Kenanu Tokaliću (22) zakazano je za srijedu, 19. septembra, dva mjeseca nakon što je negirao krivicu po optužnici Kantonalnog tužilaštva ZDK, koja ga tereti za ubistvo Enijada Čehajića (47) i ranjavanje Aldina Islamovića (24). Ubistvo se dogodilo 11. aprila u kafeu "Enjoy" u Kaknju, a nakon što se dvadeset tri dana krio, Tokalić se predao policiji na graničnom prijelazu u Bosanskom Brodu, te je vraćen u u pritvorsku jedinicu KPZ-a Zenica, gdje mu je pritvor prvo određen u trajanju od trideset, a potom i produžen dva puta po šezdeset dana.

 

Prema optužnici, pucnjava je izbila zbog ranijeg sukoba porodice Tokalić s Mehom Zaimovićem u vezi s tržnim centrom "City One" u Kaknju. Čehajić se, navodno, stavio na stranu Zaimovića. Navedeno je da je Čehajić kobne večeri stajao u kafiću leđima okrenut vratima, kad je Tokalić prišao i s metar udaljenosti ispalio pet hitaca u njega, od čega je jedan Enijada pogodio u tjeme, tri u desnu, a jedan u lijevu stranu leđa. Potom je bespomoćnog Čehajića udario u glavu nogom.

 

Dva ispaljena hica, tvrdi se u optužnici, prošla su kroz Čehajića i pogodila Aldina Islamovića (24), koji se nalazio u njegovom društvu, u lijevu podlakticu i u prsa.  Tokalić je optužen za ubistvo na okrutan način te izazivanje opće opasnosti.