Printaj ovu stranu
nedjelja, 09 Septembar 2012 09:47

Policija o utakmici u utorak

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je obaviještena od strane Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine da će se dana 11.09.2012. godine, sa početkom u 20.00 sati, u Zenici, na stadionu Bilino polje, odigrati međunarodna nogometna utakmica između „A“ selekcija Bosne i Hercegovine i Latvije. 

 

S tim u vezi, policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Fahrudin Bečirović je odlukom formirao Štab za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na obezbjeđenju naznačene nogometne utakmice te je na nivou Policijske uprave I donesen Plan mjera i radnji na obezbjeđenju navedene utakmice, na osnovu kojeg će ova uprava preduzeti sve potrebne mjere, kako bi se navedena utakmica održala u bezbjednim uslovima i kako bi bilo spriječeno bilo kakvo remećenje javnog reda i mira, te ugrožavanje lične i imovinske sigurnosti građana.

 

Na sastanku Štaba izdefinisani su svi konkretni zadaci i obaveze nosilaca zadataka iz naznačenog plana, kao i način i dinamika realiziranja svih aktivnosti u skladu sa odredbama Zakona o unutrašnjim poslovima Zeničko-dobojskog kantona, Zakona o policijskim službenicima Zeničko-dobojskog kantona i Zakona o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu.

 

O svim naznačenim aktivnostima Uprave policije koje će biti poduzimane u narednom periodu javnost će biti blagovremeno informisana.


URED POLICIJSKOG KOMESARA

Posljednje od

Povezani članci (by tag)