Printaj ovu stranu
petak, 07 Septembar 2012 05:19

Kontrola zatamnjenih stakala

SAOPĆENJE ZA JAVNOST - (Akcija u saobraćaju) - Obavještavamo javnost da će policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u vremenskom periodu od 07.09.2012. godine, od 07.00 sati, do 09.09.2012. godine, do 23.00 sati, na putevima u Zeničko-dobojskom kantonu, realizirati akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu vozila sa zatamnjenim staklima.

 

Koristimo priliku da podsjetimo vozače na obavezu poštivanja zakonskih odredbi u pogledu uslova koje moraju ispunjavati uređaji i oprema u vozilima, te na pridržavanje svih saobraćajnih propisa, a sve sa ciljem lične sigurnosti, sigurnosti lica koja prevoze, te drugih učesnika u saobraćaju.


Posljednji put akciju pojačane kontrole vozila sa zatamnjenim staklima MUP ZDK je realizirao od 30. juna do 03. jula ove godine kada su kontrolirana 1.322 vozila, od kojih su za 36 vozača izdati prekršajni nalozi jer su upravljali vozilima na kojim su stakla nepropisno zatamnjena.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)