Printaj ovu stranu
utorak, 21 Avgust 2012 08:44

Obrenovci: Bačene tone hljeba

Mještane zeničkih sela Obrenovci i Stranjani neugodno je iznenadio prizor, koji u mogli vidjeti za bajramske blagdane. Nepoznate osobe su na tri gomile istresle tone hljeba, lepina i poluprazne vreće brašna. U gradu koji trenutno ima više od 2.500 korisnika u tri narodne kuhinje, neidentifikovani pekar ili prodavač hljeba nije nahranio ni gladne, pa ni životinje, ribe, nego je na hiljade komada peciva bacio, a dio "pošiljke" probao i zapaliti.

 

Ironija je tim veća, jer je hljeb odbačen na lokalitetu bivšeg depoa otpada Rudnika Zenica, koji se nalazi nadomak rodnog sela načelnika Zenice, Husejina Smajlovića.
On je u više navrata najavljivao gradnju azila za napuštene pse upravo na ovoj lokaciji, ali su mještani obližnjih sela javno protestvovali.

 

- Neugodan miris truhlog poluzapaljenog hljeba se već par dana širi kotlinom, a ovčari su mještanima kazali da čak ni stoka ne želi prići blizu. pitao sam par mještana koji stanuju blizu, ali niko nije "upratio" ko je dovozio hljeb. Na ovu lokaciju zenički privatnici bespravno dovoze "šut" sa radilišta, pa mještaani i nisu očekivali da će neko izbaciti hljeb, kazao nam je Zeničanin Salem Šehović, koji je bio u obilasku rodbine, te nam proslijedio fotografije.

 

U više navrata jučer smo pokušali kontaktirati nadležne inspekcije, ali zbog praznika niko na brojevima općinske i kantonalne inspekcije, nadležnih za ovakav incident, nije bio na raspolaganju.

 

hljebhar1

Posljednje od

Povezani članci (by tag)