20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 28 Juli 2012 01:33

MUP: Kazne zbog preticanja

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su u skladu sa planiranim i najavljenim aktivnostima,   realizovali akciju pojačane kontrole motornih vozila na magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu, sa posebnim akcentom na kontrolu nepropisnog preticanja i brzine kretanja vozila. Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te su sankcionisani počinioci i drugih prekršaja iz pomenutog zakona.

 

Prilikom naznačene akcije kontrolisano je ukupno 1.186 vozila u saobraćaju, kojom prilikom je izdato 386 prekršajnih naloga. Od ovog broja, 342 prekršajna naloga su izdata zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila, dok su 44 prekršajna naloga izdata zbog nepropisnog preticanja vozila.

 

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZE-DO kantona nastaviće sa aktivnostima na postizanju visokog stepena bezbjednosti odvijanja saobraćaja na području Zeničko-dobojskog kantona, te u tom smislu sprovoditi akcije redovne i pojačane kontrole učesnika u saobraćaju.


URED POLICIJSKOG KOMESARA