Printaj ovu stranu
srijeda, 25 Juli 2012 13:32

Konoplja u Gornjoj Zenici

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I Zenica su u proteklom periodu došli do operativnih saznanja da se na lokalitetu Bilivode-Luke, u mjestu Gornja Zenica, općina Zenica, nalazi zasad veće količine stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike opojne droge indijske konoplje.

 

Obzirom da lokacija na kojoj su zasađene stabljike nije pogodna za opservaciju u cilju identifikacije lica koja su zasadila navedene stabljike, dana 25.07.2012. godine, policijski službenici su izvršili čupanje zasada indijske konoplje kojom prilikom je utvrđeno da se radi o 122 stabljike, visine između 100 i 270 cm. Službenici Odsjeka kriminalističke policije PU I su lice mjesta fotografisali, a pronađene stabljike će biti predmetom vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a Ze-do kantona.

 

Službenici Policijske uprave I nastavljaju sa prikupljanjem operativnih saznanja u cilju dokumentovanju izvršenog krivičnog djela i otkrivanja lica koja su izvršila zasad navedenih stabljika i time počinila krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.


URED POLICIJSKOG KOMESARA

 

konogz2

Posljednje od

Povezani članci (by tag)