Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 09 Juli 2012 11:23

Prijavio nestanak supruge

Zeničanin Nermin Husejnović prijavio je zeničkoj policiji nestanak svoje supruge Dragane Sejdić (36), sa kojom, kako kaže, živi više od deset godina.

Ona je iz njihovog doma otišla 26. juna, te je, kako kaže Nermin, sutradan dobio samo SMS sa njenog broja «Nemoj me tražiti, u Sarajevu sam».

 

- Povremeno je bilo problema, kao i kod svih, ali ništa zbog čega bi ostavila 9-godišnjeg sina nad kojim ima starateljstvo, zbog čega se ne bi javila barem roditeljima, tvrdi Nermin. On navodi da posljednjih mjeseci nije bilo trzavica u braku, te da je tog jutra Dragana izašla da kupi sirup djetetu, pa on smatra da je neko drugi poslao pomenutu poruku ili je ona sama bila to prisiljena. Na njen broj se već danima niko ne javlja.

U policiji nam je potvrđeno da je zaprimljena prijava nestanka, ali za sada nema više informacija.

 

- Ona u Sarajevu ima tetku i išao sam sa djetetom tamo, u Buća potok. Ta žena mi je djelovala sumnjivo, izgledalo je da zna gdje je ona, ali je govorila da nema pojma. Zvao sam Draganine roditelje, oni također tvrde da im se nije javila pola mjeseca i oni se brinu, tvrdi Nermin.

 

Prije nekoliko godina Dragana je, po Nerminovim riječima, radi «papira» pokušala sklopiti fiktivni brak u Njemačkoj, ali su i njen «muž» i ona uhvaćeni u prevari, deportovani iz EU i zabranjen im je ulazak.

 

- Ako je ponovno krenula u Njemačku, to je mogla uraditi samo ilegalno. Najviše me brine to što znam da je bila privžena djetetu i ne mogu vjerovati da se barem zbog njega ne javi, kaže Nermin. On je zamolio sve koji znaju bilo šta o Dragani Sejdić da nazovu najbližu policijsku stanicu na 122.

Posljednje od