19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 05 Juni 2012 09:23

Potvrđen uzrok smrti

Dženaza petnaestogodišnjem Safetu Serhatliću, učeniku završnog osmog razreda Osnovne škole «Skender Kulenović» u Zenici, biće klanjana i ukop obavljen danas ili eventualno sutra, što ovisi prije svega o procedurama prijevoza sanduka sa njegovim tijelom iz Zagreba u Zenicu. Ovo nam je potvrdila direktorica škole Amra Babić, koja se nalazila sa učenicima u trenutku kad je u srijedu poslijepodne Safet pao u vodu, u Uvali Skot, nedaleko od Kraljevice, na sjevernom Jadranu (Hrvatska).

 

- Vašem mediju hvala na istinitom i korektnom izvještavanju, ali smo žalosni zbog drugih koji su špekulisali i iznosili dezinformacije, od utapanja, do toga da nije imao nadzor. Ja sam se u tom trenutku nalazila na tzv. Maloj plaži, pored Safeta je bilo još pedesetero djece, sva četiri razrednika četiri završna razreda. On je bukvalno bio u plićaku. Došli smo pet sati ranije, ručali, odmarali se. Njegovo tijelo niti je plutalo, niti je bio sam, kazala nam je Babić. Ona je potvrdila da su prisutni pokušali reanimirati nesretnog mladića, te da su zdravstveni radnici stigli za sedamnaest minuta.

 

- Pokušavali su četrdesetak minuta, bezuspješno. Ljekar je kazao da simptomi pokazuju da je infarkt. Ipak, tijelo je odvezeno u Rijeku, pa u Zagreb, odkale sam danas opbavještena da je obdukcija to i potvrdila, da je umro od srčanog infarkta, kazala nam je direktorica škole. Učenici, njih osamdesetak iz ove, te još nekoliko razreda drugih zeničkih škola, koji su krenuli na ekskurziju zajedno, su sačekali dozvolu hrvatskih vlasti i vratili se u Zenicu. Prema informacijama kojima raspolaže uprava škole, ovisno o transportu tijela, dženaza nesretnog dječaka biće obavljena danas ili sutra poslijepodne