Printaj ovu stranu
četvrtak, 03 Maj 2012 16:00

Uhapšen Kenan Tokalić

Kako Zenicablog ekskluzivno saznaje, nakon višednevnog skrivanja, bjegunac i osumnjičenik za ubistvo Kenan Tokalić uhapšen je na graničnom prijelazu Brod na sjeveru BiH i danas poslijepodne isporučen u Zenicu, u sjedište MUP-a Zeničko - dobojskog kantona. Policija se nije još zvanično oglasila da li se Tokalić predao sam ili je u kontroli pronađen i uhapšen, ali je sigurno da je njegovo bjekstvo okončano. Nezvanično, Tokalićevo hapšenje rezultat je višednevnog posredovanja, pregovora sa osobama koje su bile u kontaktu sa bjeguncem. 

Podsjećamo, http://www.zenicablog.com/component/content/article/99-crna-hronika/sudske-klupe/9847-potraga-za-kenanom-tokalicem.html  11. aprila Tokalić je pucao u Enijada Čehajića, a na pomenutom linku navedena je potraga, raspisana nekoliko dana kasnije. 


 

Policijski službenici Jedinice granične policije Brod uhapsili su danas bh. državljanina K.T. (1990.), nakon što je ustanovljeno da je za njim Federalna uprava policije (FUP) raspisala potragu zbog krivičnog djela ubojstva.  U trenutku kontrole na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod, K.T. se nalazio na suvozačkom mjestu u putničkom vozilu "opel", bh. registarskih oznaka, saopćila je Granična policija (GP) BiH. Uhapšeni bh. državljanin predan je danas Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) na daljnje postupanje.


Posljednje od

Povezani članci (by tag)