29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 21 Oktobar 2011 13:38

Video: Promocija doktora UNZE Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

U Rektoratu Univerziteta u Zenici danas je održana promocija novih doktora nauka koji su svoje disertacije na fakultetima Zeničkog univerziteta odbranili tokom ove godine.

 

Na šest fakulteta promovirano je 13 doktora nauka. Na čast doktora tehničkih nauka promovirani su dr. Besim Baručija, dr. Almaida Gigović - Gekić, dr. Raza Sunulahpašić, dr. Adnan Mujkanović; na čast doktora društvenih nauka promovirani su dr. Nusreta Kepeš i dr. Nebojša Vasić.

Na čast doktora humanističkih nauka promovirana je dr. Edina Solak, a na čast doktora pravnih nauka dr. Suadin Strašević.

Na čast doktora ekonomskih nauka promovirani su dr. Almir Alihodžić, dr. Nino Serdarević, dr. Mehmed Granić i dr. Edin Ramić, dok je na čast doktora zdravstvenih nauka promovirana dr. Merlina Kalajdžija - Cero.

Prigodnim riječima novim doktorima nauka i gostima obratio se rektor Univerziteta u Zenici prof.dr. Sabahudin Ekinović koji je promovirane doktore pozvao da nastave s naučnoistraživačkim radom, da prenose svoja znanja kako bi društvena i akademska zajednica imala više koristi od njihovog naučnog uspjeha.

 

 

 

Čitano 4276 puta