29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 18 Novembar 2011 12:37

Besmrtnici 3D Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Multiplex Ekran Zenica je pustio u pretprodaju ulaznice za akcioni 3D spektakl koji je proteklog vikenda pokorio američki box office  IMMORTALS 3D / BESMRNICI 3D .

Od četvrtka, 24. novembra na repertoar našeg multiplexa dolazi priča od producenata filma "300" koja je već dobila epitet spektakla epskih razmjera.  Do početka prikazivanja filma vam donosimo kompletnu produkcijsku notu filma sa izjavama autora filma, te foto galeriju pojedinih scena .

Informacije i rezervacije ulaznica na blagajnama multiplexa ili putem telefona 032 407 518.

 

EKRAN PR & MARKETING TEAM
www.multiplexekran.ba

fotose iz filma vidjeti klikom desno na foto ili brojeve ispod

BESMRTNICI (IMMORTALS)
U kinima od 24. novembra

Režija:        Tarsem Singh
Uloge:            Mickey Rourke, Stephen Dorff, Luke Evans, John Hurt,
Henry Cavill, Frida Pinto, Joseph Morgan
Žanr:            Akciona fantazija
Studio:        nezavisni


Vizionarski reditelj Tarsem Sing („Ćelija“, „The Fall“) i producenti Đani Nunari („300“), Mark Kenton („300“) i Rajan Kavanou („Borac“) predstaviće nam priču epskih razmjera o izdaji, osveti i sudbini u filmu „Besmrtnici“, spektakularnoj 3D avanturi. Kada kralj opsjednut time da bude najmoćniji na svijetu, sravni sa zemljom drevnu Grčku u potrazi za legendarnim oružjem, herojski mladi seljanin usprotiviće mu se u ovoj uzbudljivoj misiji.

Brutalni i krvoločni kralj Hiperion (Miki Rurk) i njegova ubistvena vojska iz Irakliona divljaju po Grčkoj u potrazi za davno izgubljenim epirskim lukom. S tim nepobjedivim lukom, kralj će moći da zbaci s vlasti bogove sa Olimpa i da postane neprikosnoveni gospodar svijeta. Nemilosrdno efikasni, Hiperion i njegove legije uništavaju sve pred sobom i izgleda da ništa ne može da zaustavi zlu kraljevu misiju.

Dok selo za selom biva zbrisano s lica zemlje, kamenorezac po imenu Tezej (Henri Kavil) svečano će obećati da će osvetiti smrt svoje majke koja je umrla u jednom od Hiperionovih napada. Kad Tezej upozna Sibelinsku proročicu, Fedru (Frida Pinto), njene uznemirujuće vizije o budućnosti ovog mladića ubjediće je da je on ključna osoba koja može da zaustavi ovo uništenje. Uz njenu pomoć, Tezej će okupiti manju grupu sljedbenika i prihvatiće svoju sudbinu u posljednjoj bici za budućnost ljudskog roda.

O PRODUKCIJI

Kad su se producenti Đani Nunari i Mark Kenton prvi put vidjeli sa Čarlijem i Vlasom Parlapanidasom, braćom grčkog porijekla koji su napisali scenario za buduće „Besmrtnike“, odmah su znali da su pronašli uzbudljiv i originalan projekat. Međutim, nisu htjeli odmah da se bace na snimanje još jednog istorijskog epa jer su tek bili završili snimanje akcionog blokbastera koji je pomjerio granice, film „300“.

„Ovakav film nikad ranije nije bio snimljen. Pokazao je da istorijski film može da se snimi na veoma moderan način s temama koje su bliske savremenim osjećanjima i moralnosti. Ali za naš sljedeći projekat planirali smo da se klonimo materijala koji su slične prirode. Međutim, Đani je majstor da prepozna sjajan materijal, a obojica smo studenti istorije, mitologije i književnosti. Odlučili smo da „Besmrtnici“ budu drugi dio našeg partnerstva u snimanju grupe istorijskih, mitoloških filmova,“ kaže Kenton.

„U našem scenariju, svi su zaboravljeni, dok jedan čovjek, Hiperion, ne pronađe mrtvog Titana,“ kaže Čarli. „On odlučuje da oslobodi Titane i osvoji cijeli svijet. Započeće krvnički kult i ubjediće ljude da vjeruju u njegov plan. Ne samo što će čovječanstvo biti u opasnosti već i bogovi.“

Braća Parlapanidas stvorila su originalnu priču koja je dosljedna duhu grčke mitologije. „Iskoristili smo poznate arhetipove, ali smo ih okrenuli naglavačke,“ kaže Čarli. „U srcu priče je čovjek koji je u početku nevjernik, ali kreće na putovanje koje će ga pretvoriti u heroja i mučenika.“

Njihov protagonista, Tezej, inspirisan je jednim od najpoznatijih heroja antičke Grčke. U ovoj priči, Tezej je siromašni mladić čija je majka ubijena u jednom od Hiperionovih napada. Kad ostane bez jedine osobe do koje mu je stalo, ovaj momak će posvetiti svoj život da osveti njenu smrt.

„Naše iskustvo je pokazalo da je najvažnija komponenta za snimanje kvalitetnog filma nalaženje genijalnog reditelja,“ kaže Kenton. „Đani i ja obojica poznajemo Tarsema Singa i željeli smo da radimo s njim jer je on izvanredan talenat.“

„Ne samo što je genijalan kao reditelj, već i kao umjetnik. Ovo je ogroman, komercijalan ep, ali on ga nikad nije tretirao kao takvog. Razmatrao je svaki kadar svake scene i znao je i prije nego što je počelo snimanje koje će boje biti sandale svake osobe u filmu i kako će im izgledati mačevi,“ kaže izvršni producent Rajan Kavano.

„Obožavam da čitam grčke mitove,“ kaže Sing. „Ali nisam želio da snimim film zasnovan na originalu. Zaintrigirao me je odnos bogova i ljudi. Zato sam pomislio da uzmemo neke tradicionalne priče i da, kao na renesansnim slikama, iskoristimo mitologiju kao bazu, a dodamo stvari koje su relevantne za naše vrijeme.“

Međutim, filmadžije ni u jednom trenutku nisu zaboravile činjenicu da su „Besmrtnici“ takođe akciona avantura nabijena adrenalinom i zato su filmu dodali mnoštvo akcionih scena, vrhunske specijalne efekte i dodatno uzbuđenje koje samo 3D može da pruži. „Tarsem je sve vreme tražio nešto što dosad nismo imali prilike da vidimo,“ kaže Nunari. „I sam sam mnogo puta bio iznenađen. On istražuje nove načine na koje može da prenese slike na kino platno. Film je nov, svjež i originalan, i prepun testosterona.“

Kad su počeli proces selekcije glavnih glumaca, za ulogu Tezeja filmadžije nisu željele nekog glumca čija bi slava bacila sjenku na lik koji tumači. Henri Kavil je tad tek počeo da stiče slavu jer je dobio jednu od vodećih uloga u popularnoj seriji „Tjudorovi“, ali tad još uvijek nije bio odabran da glumi naslovnu ulogu u filmu Zeka Snajdera „Supermen: Čovjek od čelika“.

Filmadžije su napravile izuzetak od svog pravila „bez velikih zvijezda“ kad su za ulogu glavnog negativca, kralja Hiperiona, izabrali Mikija Rurka. Njegova reputacija kao nestalne holivudske ikone samo dodaje još jednu dimenziju zloj ćudi ovog negativca. Ova uloga označava još jedan korak u povratničkoj karijeri Mikija Rurka poslije njegove uloge u „Rvaču“ za koju je bio nominovan za Oskara. U stvarnom životu Rurk je skroman i veoma iskren,“ kaže Kenton. „Uspio je da se vrati zbog svog talenta. Sad je dobio poštovanje i ponude koje je odavno zaslužio.“


Čitano 3922 puta