28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 14 Mart 2012 14:51

Beganovića pretukao komšija Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

senadbeg1Senad Beganović iz Gorice kod Zenice završio je preksinoć u bolnici sa povredama ruku, leđa, vrata i glave, nakon što je na njega fizički nasrnuo  njegov komšija Nezir (Muhameda) Kovač.

Napad je evidentirala i zeničke policija, u kojoj nam je potvrđeno da se napad dogodio iza 19 sati, na lokalnom putu Zenica – Gorica. Napadač je uhapšen i pritvoren, a napadnuti završio u Kantonalnoj bolnici Zenica.

 

- Napadača, inače sina našeg bivšeg efendije u selu, nisam vidio tog dana, niti sam imao kakav verbalni ili drugi sukob sa njim ranije. Neposredno pred napad sam razgovarao sa par komšija i radnika koji su nasipali lokalni put i kad sam sljedeći put prolazio tim područjem. Ugledao sam porpiječeno vozilo i signalizirao mu svijetlima. Međutim, ubrzo se ispred mog «audija» pojavio Nezir, koji je zamahnuo i udario nekom palijom u šoferšajbnu. Izašao sam i povikao šta radi, je li normalan, a on se okrenuo i počeo udarati mene, kazao nam je jučer poslijepodne Beganović, nakon što je pušten iz bolnice na kućno liječenje.

Beganović navodi da je napadač odranije poznat kao «nezgodna osoba», ali da nije imao «sudara» sa njim, te tvrdi da Kovača mlađeg nikad lično ničim nije uvrijedio, niti došao u sukob s njim.

U policiji nam je potvrđeno da su oštećenja nastala i na «audiju» J11-K-048, pa će osumnjićeni biti terećen i za «oštećenje tuđe stvari», kao i nanošenje ozljeda.

Čitano 6079 puta