13 Avgust 2020
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 09 Januar 2012 09:58

Zeničani rade uniforme

zenko04Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (KS) Muhamed Budimlić potpisao je ugovore sa dobavljačima radno-tehničkih uniformi za policijske službenike Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) KS.

MUP KS prošle godine pokrenuo je i okončao postupak javne nabavke za dostavljanje ponuda za mušku i žensku uniformu za policijske službenike.

Vrijednost jednog kompleta uniformi iznosi 789.26 KM i uključuje jaknu, hlače taktičke, hlače taktičke sa pilot džepovima, kravatu, košulje dugi rukav (dva komada), košulju kratki rukav, šapke, podkapu, kačket, čarape (dva para), džemper, vjetrovku sa uloškom za skidanje, kožne rukavice, bijele fluorscentne narukavlje, bijele fluroscentna navlake za šapke, fluoroscentni prsluk i transportnu torbu.

Izgled i sastav svih nabavljenih dijelova uniforme u potpunosti je usklađen sa Uredbom o jedinstvenoj policijskoj uniformi u Federaciji BiH i Tehničkim karakteristikama jedinstvene policijske uniforme u Federaciji BiH. 

U postupku javne nabavke zatraženo je da svi ponuđači dostave i dokaze o ispunjenosti tehničkih karakteristika, odnosno da dostave ateste izdate od nadležnih institucija u BiH i prizvođača materijala, kao i da se dostave po dva uzorka ponuđenog artikla, saopštio je MUP KS.

Dobavljači koji su izabrani u procesu javne nabavke su Uslužnost d.o.o. Sarajevo, Men d.o.o. Travnik, Integral d.o.o. Kladanj, Zenko d.o.o. Zenica, Shot d.o.o. Zenica i Koteks d.o.o. Tešanj.

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora za nabavku uniformi iznosi 868.186 KM.

 

Povezani članci (by tag)