Printaj ovu stranu
petak, 13 Januar 2012 04:35

Rođendan Uniprojekta

unip1

Zenička firma Uniprojekt osnovana je krajem decembra 1990., a šest godina kasnije razvija i vlastitu građevinsku operativu. Ovih dana obilježava 21 godinu rada, ima 45 stalno zaposlenih, a svoj «proslavlja» radno, primajući prve stanare u novoizgrađeni kompleks Sunčana dolina 2.

- Paralelno smo radili na gradnji ambulante i mjesne zajednice u naselju Velešići, Općina Novo Sarajevo, te građevinsko – zanatskim radovima na stadionu Bilino polje. Zanimljivo je da je Uniprojekt svoje prve objekte projektovao i izgradio u Mostaru, Sarajevu i Bihaću, a da je prije Zenice pečat ove firme imalo desetine objekata, sistema toplifikacije, obnovljenih škola i ambulanti u Zapadnoj Hercegovini, Tuzli, Bihaću, Sarajevu, Vitezu, kaže za Avaz Mira Husremović, vlasnica i direktorica Uniprojekta.

 

Između ostalog, ova firma je projektovala, rekonstruisala ili gradila iznova objekte uokviru Kazneno – popravnog zavoda, Policije, Telekoma, Gradske Arene, BIHAMK-a. administrativne zgrade Regionalne deponije Mošćanica u Zenici, Sparkasse banke u Zenici, Doboju i Sarajevu, Bolnice Travnik, Policijske stanice Doboj Jug, ali i poslova na Skenderiji u Sarajevu, Best centra u Vitezu, ...

 

 


{!jomcomment}

Posljednje od