Printaj ovu stranu
petak, 24 Februar 2012 18:52

Zeničanima svjetsko priznanje

Proizvođač  "Pčelica Medina" vlasnika Muharema Šepera  iz Zenice na najvećem svjetskom natjecanju ekoloških medova BIOMIEL 2011 u Vibo Valensija (regija Kalabrija) u Italiji za svoj med od vrijeska (eng. savory honey, it. santoreggia) dobio priznanje VISOKA KVALITETA ZLATNA MEDALJA uz izuzetno visoku organoleptičku ocjenu od 91,9. Dobijanjem ovog priznanja Pčelica Medina je stekla pravo na etiketu ovog meda staviti BIOMIEL 2011 zlatnu oznaku. Obzirom je riječ o izuzetno visokom priznanju s najvećeg svjetskog natjecanja ekoloških medova nadamo se da će ovaj izuzetan uspjeh zainteresovati cijenjene medije i da ćemo se uskoro sresti i podrobnije upoznati javnost o ovom velikom uspjehu proizvođača Pčelice Medine i njenog vlasnika Šeper Muharema. 

 

O nama
PČELICA MEDINA

Firma „Pčelica Medina“ osnovana je 2004.godine sa ciljem okupljanja i udruživanja nekoliko ljudi koji se bave profesionalnim pčelarenjem radi lakšeg plasmana proizvoda i smanjenja troškova te povećanja kvaliteta pčelinjih proizvoda.

Glavni inicijator za osnivanje firme je sadašnji direktor firme Muharem Šeper.

Sjedište firme je u Zenici, Plahovići bb a pčelarenje vrši na nekoliko lokacija:
• Smetovi (brdo kod Zenice),
• Tušnjići kod Visokog
• Kotorsko
• Krnjin Planina kod Doboja

Firma se bavi proizvodnjom i prodajom svih vrsta pčelinjih proizvoda.
Najznačajnija je proizvodnja meda, prvenstveno livadskog, meda od vrijeska, bagremovog te šumskog meda i meda od lipe u manjim količinama. Specijalizovani smo za vrste meda koje su blagog i prijatnog ukusa,aromatični i ljekoviti za mnoge bolesti.

Pored meda, firma se bavi i proizvodnjom i prodajom polena, propolisa i matične mliječi a razvijeno je i nekoliko proizvoda koji su su karakteristični za nas:
• medni koktel (12 različitih vrsta sjemenki i koštunjavog voća u medu)
• medela (mljeveno koštunjavo voće i žitarice u medu)
• bronhy sirup (preparat na bazi meda i ljekovitog bilja za bronhijalne puteve)

U paleti firme trenutno se nalazi preko 20 različitih proizvoda.

Firma je od svog formiranja do sada učestvovala na svim većim sajmovima pčelarstva u BiH i zabilježila značajne rezultate i priznanja.

Na III sajmu pčelarstva održanom u septembru 2005.godine u Sarajevu gdje je bilo 53 izlagača osvojili smo srebrenu medalju za kvalitet bagremovog meda i srebrenu medalju za kvalitet livadskog meda.

Bitno je napomenuti da je za svaki naš proizvod izvršena hemijska i bakteriološka analiza u Sarajevu a zaposlenici firme koji dolaze u dodir sa proizvodima posjeduje sanitarnu knjižicu. Punionica u naselju.Plahovići kod Zenice je urađena po visokim higijenskim standardima a firma uredno registrovana u Opštinskom sudu Zenica.
Osnovni moto firme je čuvena Hipokratova izreka:
„HRANA NEKA VAM BUDE LIJEK A LIJEK HRANA

Posljednje od

Povezani članci (by tag)