Printaj ovu stranu
srijeda, 29 Februar 2012 23:08

Četiri godine Shopping centra

Najveći šoping centar u BiH, zenički «Džananović» danas je po prvi put slavio «prijestupni» rođendan, jer je otvoren 29. februara prije četiri godine. Kako su nam potvrdili u ovom centru, u ovom kompleksu na više od 48.000 kvadratnih metara radi 96 različitih prodajno – poslovnih objekata, koji trenutno zapošljavaju 420 radnika.

- Uvjereni smo i provjerili smo, osim što smo najveći šoping centar sa vodećim evropskim i svjetskim brendovima na jednom mjestu, najsadržajniji smo kompleks, jer je uz objekat izgrađena multifunkcionalna Gradska Arena, a dio kompleksa je i Hotel Zenica, kazao nam je direktor Esad Džananović.

 

U «Džananoviću» kažu da njihove procjene govore da je kroz atrij ovog kompleksa u proteklih 1.460 dana prošlo više od deset miliona osoba, te je u pravom smislu riječi centar regije i mjesto okupljanja, kako Zeničana, tako i svih gostiju ovog grada.

Hotel «Zenica» je izgrađen uz Centar i nosi visoke četiri turističke zvjezdice. U protekle četiri godine u njemu je prenoćilo 29.030 osoba, a održano je i 1.440 različitih seminara, kongresa, te ostalih skupova. Hotel u svom sastavu ima 85 luksuzno opremljenih soba i redovno ga odabiru inostrane sportske reprezentacije koje dolaze u Zenicu i BIH, jer u svom sastavu ima sve potrebne sadržaje za boravak sportista.

- Prvi prijestupni rođendan, to jest četiri godine rada obilježili smo prvim «noćnim šopingom», kojim Zeničanima pod posebno povoljnim uvjetima i popustima svi prodajni objekti u Centru nude usluge sve do ponoći, odnosno početka 1. marta, kazao nam je Džananović.

{!jomcomment}

Posljednje od

Povezani članci (by tag)