16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 14 Mart 2012 11:47

Nobel na sajmu u Banjoj Luci

nobel-sajamNobel Corporation i ove godine na banjalučkom sajmu GRAMES - Već treću godinu za redom tvrtka Nobel Corporation je sudionik Međunarodnog sajma građevinarstva "GRAMES", 14-19.03. u Banja Luci. Kao i proteklih godina i ove godine posjetiteljima sajma će predstaviti električno grijanje ili konvektore Atlantic.

Iz Nobela navode da je ovo vrhunsko grijanje, kako su ga prozvali korisnici čiji se broj mjeri u desetinama hiljada u BiH, grijanje dostupno svim kupcima jer možete opremati stan ili poslovni prostor sa onoliko novca koliko trenutno raspolažete.

"Opremate onoliko prostorija koliko želite. Ukupna investicija na kraju je 3-5 puta povoljnija od centralnog grijanja, i to bez cijevi i kotlovnice, sa mogućnosti programiranja", kažu iz Nobela Corporationa.

Navode da su tvrtka koju vole i investitori i građevinari zato jer štede novac i vrijeme. Osnovni program ovog grijanja iznosi cca. 17-20 KM/m2, a bilo koji stan može se opremiti za maksimalnih 90 minuta.

"Ove godine predstavljamo najnovija dostignuća u oblasti grijanja, radijatore koji registruju prisutnost osoba u prostoru,otvoren ili zatvoren prozor i prema tome reguliraju temperaturu u prostoriji. Na sve modele odobravamo 15% popusta za vrijeme sajma", navode iz ove kompanije.

Osim konvektora na sajmu će predstaviti i sisteme za filtriranje vode, za domaćinstva, ugostiteljstvo i industriju, te električne grijače vode ili bojlere Atlantic , koji su prvi puta na tržištu BiH.

"Ako kupujete vodu, ugradnjom RO filtera svake godine ostvarujete jako veliku uštedu jer vas litra filtrirane vode košta 0,01 KM. Ovim imate vlastitu „tvornicu“ vode za kućne potrebe. Poslovnim subjektima sa 10,15 ili 100 uposlenih možemo pomoći i višestruko smanjiti troškove u odnosu na kupovinu vode. navode iz ove kompanije. Navode da će na sajmu predstaviti i sisteme za zaštitu objekata od kamenca za hotele, bolnice, kućanstva, škole, vrtiće...

Inače, Atlantic jer oni su drugi po veličini europski proizvođač bojlera, koji su u skladu sa tehnološkim standardima u preko 60 zemalja svijeta. Od konkurencije ih razdvaja mnogo tehnoloških inovacija, kao sistem zaštite O`pro, putem kojeg se zaštićuje magnezij anoda, električni grijač od korozije i produžava životni vijek spremniku za 50%.
Nobel Corporation je prije tri godine dobio nagradu "Najbolja kompanija BiH u malom biznisu", a oni koji ih poznaju kažu da smo od tada postali i nešto bolji.

{!jomcomment}