18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 06 Januar 2015 03:48

Njemačka traži inžinjere

U Njemačkoj je potrebna nova radna snaga, a najviše u sektorima mehanike, automobilizma i elektroinžinjeringa.

Njemačka je svjetski lider na više polja u poslovima visoke tehnologije. Zahvaljujući stalnim inovacijama, njemačke kompanije su vrlo uspješne na svjetskim izvoznim tržištima.

Sofisticirane tehnologije kombinirane s kvalitetnom izradom osiguravaju njemačkim automobilima, mašineriji i elektronskim uređajima veliku potražnju. Iza svih ovih uspjeha stoji hiljade inžinjera koji rade na dizajnu, razvoju i proizvodnji.

Za inžinjere u Njemačkoj uvijek postoji mogućnost dostizanja vrhunca karijere, pa i do najcjenjenijih pozicija u menadžmentu. U njemačkoj industriji, većina direktora i članova odbora su počeli svoju karijeru kao inžinjeri. Takav napredak u tvrtki svakako ostavlja trag i na primanjima.

Novi zaposlenici sa fakultetskom diplomom mogu očekivati od 36.000 do 45.000 eura godišnje u sektorima elektroinžinjeringa. Za svaku godinu u firmi primanja srazmjerno rastu, dostižući i od 50.000 do 64.000 eura godišnje nakon 10 godina rada.

Informaciju da Njemačka traži kvalifikovane imigrante je objavila i Ambasada Njemačke u BiH, a više informacija možete pronaći ovdje.

Ako želite zadržati radno mjesto "inženjer" ili "savjetodavni inženjer" u Njemačkoj, bit će potrebno da se vaše kvalifikacija uporede sa njemačkim uvjetima. Daljnje pojedinosti dostupne su na Anerkennung-in-deutschland.de.