28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 20 Decembar 2014 13:17

Foto: Šareni pazar Zenica

Projekat "Šareni pazar 2" Sekcije mladih Sindikata radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BIH regija Centralna Bosna ugošćava danas na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici 26 kreativaca i osam udruženja iz Zenice.

 

Predsjednica sekcije mladih ST BIH Lana Bavčić nam je rekla da su predstavljeni radovi mladih kreativnih ljudi, a sajam je finansijski ove godine pomogao sindikat iz Finske. Zeničani su imali priliku i da kupe jednu od rukotvorina i na štandu sa doniranim rukotvorinama od čije prodaje je uplaćena donacija za liječenje Filipa Blaževića, ali i prezentacije udruženja Budi mi prijatelj, Dlan, Input, Lotos, Ljubičica, Zvjezdica i Hedija.

 

Sajam rukotvorina i kreacija mladih ljudi je bio prodajnog karaktera, a obogatili su ga nastup gostujućeg muzičkog benda, te jednog zeničkog frizerskog salona. Prihodi i od ove dvije aktivnosti su namijenjene za humanitarne svrhe. Zeničani su mogli kupiti ili informisati se o radovima mladih osoba do trideset godina starosti iz oblasti dizajna, izrade umjetnina, slastica, nakita, odjeće, ručnih radova, dizajnerskih komada odjeće, obuće, nakita, …..

 

AVAZ 

 

klikni OVDJE da vidiš FB FOTO GALERIJU



.