23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 17 Decembar 2014 22:20

ZDK duguje i za zakup kancelarija

Uprava preduzeća RMK promet Zenica upozorava u današnjem saopćenju da je zbog neizmirenja obaveza Vlade Ze do kantona prema ovom preduzeću ugroženo poslovanje RMK prometa.

 

Vlada Zeničko dobojskog kantona proteklih dana najavljuje pripremu izmirenja regresa za 2014. godinu svim budžetskim korisnicima, a istovremeno zanemaruje obaveze prema RMK prometu koje su enormno visoke i zbog čijeg neizmirenja naši radnici ne primaju plaću već mjesecima, navodi se u današnjem saopćenju. I pored velike dubioze u kojoj se nalazi ZDK još uvijek redovno isplaćuje plaće pa čak i regres a obaveze koje ima prema RMK prometu su oko milion i pol maraka koje datiraju još od jula 2013. te cijela 2014. godina.

 

Niko nema pravo neispunjavanjem svojih obaveza uništavati Društvo i na taj način ostaviti bez egzistencije preko 40 porodica, naročito imajući na umu da redovno izmirujemo svoje obaveze prema državi, a samo po osnovu navedenih dugovanja ovo preduzeće državi je platilo oko 200 hiljada PDV-a. Ovim putem napominjemo da je naše preduzeće saniralo štetu koja je nastala na poslovnoj zgradi nakon februarskih protesta vlastitim sredstvima koja Vlada kantona nije izmirila i povećala iznos ukupnog dugovanja. RMK promet je dok je bio u mogućnosti plaćao i režijske troškove, ali ni to više nismo u mogućnosti te je u toku ove sedmice najavljeno isključenje energenata o čemu je Vlada blagovremeno obavještena, upozoravaju iz Uprave RMK prometa.