Printaj ovu stranu
petak, 05 Decembar 2014 21:43

PERO: 18. rođendan

Kompanija "PERO" Zenica d.o.o., čija je osnovna djelatnost promet građevinskim materijalima u četvrtak je u zeničkom hotelu Dubrovnik uz prisustvo poslovnih partnera i zaposlenika obilježila 18 godina rada i postojanja na bh. tržištu. Mladen Perić, vlasnik kompanije "PERO" je kazao kako je ova godina i pored teškoća izazvanih majskim poplavama uspjela se u svega nekoliko dana podići i krenuti dalje.

 

"Početak godine krenuo je dobro, zatim su došle majske  poplave koje su nam nanijele štete u tri prodajna objekta. U Zenici smo imali vodu od 50 cm, u Maglaju od 1. 80 cm, a u Jajcu  voda je dostigla 1.20 cm", kaže Perić, naglašavajući kako je i pored teškoća koje su uspješno prevazišli zadovoljan prodajom. 

 

"Poplave koliko su bile šok, bile su i inicijalna kapisla, jer svim tim ljudima treba obnoviti kuće ili napraviti nove". 65 zaposlenih u kompaniji "PERO" je zadovoljno, godinu završavaju pozitivno i u narednom periodu, kako kaže prvi čovjek kompanije, planiraju biti veći i jači. Nadaju se boljim poslovnim rezultatima, a u planu su i veliki projekti.

 

"Kupujemo nove mašine , ulazimo u  dva brendiranja u jednoj proizvodnji i ako se sve položi kako smo planirali otvorit ćemo još jedan prodajni centar", kaže Perić. Inače, kompanija "PERO" u 18 godina postojanja uspjela je otvoriti pet prodajnih prostora, odnosno u Zenici, Jajcu, Varešu, Maglaju i Vlašiću. Kupci "PERO" poznaju po kvalitetu o kojem se vodi velika briga. Robu nabavljaju iz svih zemalja Evrope, a osim kvaliteta, Perić ističe kako nastoje na tržištu biti i konkurentni sa cijenama.


KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU




...

Posljednje od

Povezani članci (by tag)