Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 01 Decembar 2014 05:10

Thermoflux izvozi u Evropu

Thermoflux svoj zadatak vidi u tome da razvije štedljive i ekološke proizvode za grijanje, koji zadovoljavaju najviše standarde. 

 

"Cilj nam je pružiti visoku udobnost pri rukovanju kotlom, ali istovremeno očuvati prirodu. Upravo živimo u vremenu kada poskupljuju fosilna goriva kao što su lož ulje i plin, kada njihova nabava postaje sve nesigurnija, tako da obnovljivi energenti kao drveni pelet doživljavaju procvat na našem tržištu", ističu iz Thermoflux-a. Vođen ovim motivima i idejama Thermoflux konstantno razvija nove proizvode.

 

Kako bi svoje proizvode doveli do savršenstva, tvrtka Thermoflux surađuje sa stručnjacima iz inozemstva a takođe uposlenici tvrtke se usavršavaju na europskim institutima. Dosljedno primjenjivanje kreativnih ideja daje osnovu za inovativne tehnologije i za poboljšanje postojećih proizvoda. Konstantno ulaganje u opremu i kadrove dovelo je do toga da je Thermoflux d.o.o.  najveći proizvođač kotlova i kamina na pelet i automatskih kotlova na sitni ugalj u Bosni i Hercegovini.

 

"Skoro polovinu naše proizvodnje izvozimo a naši proizvodi su veoma konkurentni na inozemnom tržištu. Trenutno izvozimo u Hrvatsku, Grčku, Austriju, Sloveniju, Njemačku, Srbiju, Kosovo, Portugal, Italiju, Belgiju a odnedavno i Rusiju sa tendencijom daljeg širenja prodajne mreže", ističu iz Thermoflux-a.

 

Thermoflux je uspješno obavio recertifikaciju kotlova Pelling po novoj normi 303-5;2012, te su uvršteni u najvišu klasu 5. Ovim je dokazana kvaliteta i konstantno unaprijeđenje proizvoda. Certifikacija je urađena na Tehničkom univerzitetu u Beču i sa rezultatima koje su postigli zadovoljavaju sve EU norme. Male emisije štetnih plinova, visoko iskorištenje i pouzdan rad daju predost Thermoflux kotlovima.

 

Thermoflux proizvodi se nalaze na listama državnih subvencija u nekoliko zemalja. Državne subvencije su financijski poticaji za kupovinu kotlova koji koriste obnovljive izvore energije. Thermoflux kotlovi i kamini nalaze se na listi državnih subvencija u Njemačkoj gdje se može ostvariti bespovratna subvencija od 1400,00 – 2900,00 Eura.  Za Njemačku potrebno je obratiti se državnoj agenciji BAFA. Iznos subvencija: Pelling 25, 35 i 50 - 2400 €, Pelling 25, 35 i 50  sa akumulacijskim spremnikom tople vode (pufferspeicher) - 2900 € i Kamini Interio i Minitherm AQUA - 1400 €. A za Sloveniju, potrebno je obratiti se državnoj agenciji Eko Sklad.

 

Thermoflux d.o.o. ima implementiran sustav upravljanja i poslovanja po ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)