Printaj ovu stranu
utorak, 04 Novembar 2014 17:51

Video godine: Sa R je sve drukčije!

Nemamo komercijalni interes, nisu nam sponzori, inače ne pratimo auto industriju, osim lokalnih partnera, ali ovo smo morali podijeliti sa vama - definitivno - najbolji reklamni spot, u kojem dijelom i sami možete učestvovati. Kako?

 

Skoro svi smo alergični na bombardiranje reklamama, posebno ako se emitiraju preko medija na kojem ih je nemoguće izbjeći (poput televizije ili radije) bez promjene programa. Tu su u prednosti novine i časopisi (koga smeta reklama, samo okrene list), pa i Internet, ako ste korisnik nekog adblockera. Korisnici bi trebali ipak biti tolerantniji, osobito ako se radi o mediju koji besplatno dijeli svoj sadržaj, jer u tom slučaju reklame financiraju sve ono što mi konzumenti sadržaja na tim portalima čitamo, gledamo ili slušamo. No, to nije glavna tema ovog teksta, o tome možemo drugi put...

 

Reklame mogu biti i maštovite, ponekad toliko da ih gotovo s guštom gledamo. Vjerojatno najpoznatiji primjer su one koje se posebno rade za prikazivanje tokom prijenosa NFL Super Bowla, finala prvenstva u američkom nogometu. To su video uradci nastali uz basnoslovan budžet, često se tijekom izrade angažiraju velike zvijezde filmske ili glazbene zvijezde, kao i vrhunski majstori video i glazbene produkcije, pa i nije čudo da te reklame i naknadno gledamo poput najpopularnijih video spotova.

 

Ovih dana krenula je s prikazivanjem jedna potpuno drugačija reklama, specifična po tome da je rađena ciljano za internetsku publiku jer sadrži vrlo bitan interakcijski element. Tehnička izvedba s dva video layera nije nikakvo čudo, ali ovaj put je to izvedeno doista fascinantno efektno jer je složena dobra priča u kojoj pratimo dnevni i noćni život glavnog lika, vozača automobila koji se promovira. Odlična kamera i zvuk (ima sitnih propusta, ali su nebitni za ukupni dojam), a iznad svega montaža daju gledatelju doista doživljaj koji će i najokorjelije mrzitelje reklama ovaj put razoružati i primorati da kažu kako im je bio gušt pogledati ovako osmišljen promotivni video.

 

A posebno zanimljiv "detalj" je to da se radi o reklami koja je snimana nedaleko od nas, konkretno u Rijeci. Kako je za interakciju ključno slovo R neki se vole našaliti da je to tako napravljeno baš zbog Rijeke.

 

Video možete pogledati na ovom linku:https://www.youtube.com/user/HondaVideo

 

Savjetujemo gledanje preko cijelog ekrana, s pojačanim zvukom - a naravno, za pravi doživljaj je ključno da od samog početka svakih sekundu dvije stisnete tipku R i tako pratite paralelnu radnju.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)