18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 29 Oktobar 2014 14:58

EU: Poziv za pomoć u saniranju

Obavještavamo građane da je Evropska unija raspisala Javni poziv za odabir korisnika pomoći za sanaciju stambenih jedinica oštećenih u poplavama. Program Evropske unije za oporavak od poplava podrazumijeva interventnu pomoć u sanaciji stambenih jedinica u područjima pogođenim poplavama, a prema važećim standardima.


Program finansira Evropska unija, a implementiraju ga Razvojni programi Ujedinjenih nacija (UNDP), Fond Ujedinjenih nacija za djecu (UNICEF) i Međunarodna organizacija za migracije (IOM). Pravo učešća  u pozivu imaju fizička lica, odnosno nosioci domaćinstava koji su koristili stambenu jedinicu na dan 15. maja 2014. godine, koje su oštećene u poplavama i klizištima. 

 

Informacije o javnom pozivu i prijavni obrazac mogu se preuzeti u mjesnim zajednicama koje su zahvaćene  poplavama i Centru za socijalni rad Zenica.  Popunjen prijavni obrazac s potrebnom dokumentacijom predaje se u Centar za socijalni rad Zenica. Pozivamo sva zainteresovana fizička lica, vlasnike oštećenih stambenih jedinica  da uzmu učešća u javnom pozivu. Poziv je otvoren 14 dana počev od 29. oktobra 2014. godine. 

 

Općina Zenica 

 

više info na http://www.ba.undp.org/content/bosnia_and_herzegovina/bs/home/presscenter/vijesti/2014/10/29/javni-poziv-za-odabir-korisnika-pomo-i-za-sanaciju-stambenih-jedinica-o-te-enih-u-poplavama-/