Printaj ovu stranu
srijeda, 08 Oktobar 2014 16:00

Foto: Otvoren OPEN-s 2014.

Danas je u Zenici, srijeda 08.oktobar 2014.god., svečano otvoren 4.Sajam organske i poljoprivredne proizvodnje, te etno narodnog stvaralaštva, „OPEN-s Zenica 2014“, koji će trajati od 8.do 11. oktobra 2014.godine na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici (kod robne kuće Bosna).

 

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU sa sajm

 

Svečanom otvaranju, pored ostalih, prisustvovali su i gosti iz Turskog grada Uskudara, pobratima sa Zenicom, koji su prethodno razgovarali sa načelnikom Općine Zenica o novim projektima u gradu Zenici, u kojima će učestvovati prijatelji iz Turske. Moderator otvaranja bio je Enver Šadinlija, voditelj iz Sarajeva, a prisutnim su se obratili Refik Alihodžić-Kike, direktor direkcije 4.Sajma „OPEN-s Zenica 2014“, Jasmin Imamović, PR sajma i izvršni menađer u Asocijaciji Mostovi prijateljstva, Bojan Bošnjak, ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede ZDK, te Jugoslav Anđelić ispred Općine Zenica, koji je i svečano otvorio ovogodišnji Sajam. U muzičkom dijelu programa nastupio je orkestar gradskog narodnog društva „Filigran“sa solistima, Šefikom Mujezinovićem, mladom Hanom Žerić, te Hajrudinom Halaćem-Helijem.

 

Organizatori sajma OPEN-s su Asocijacija organskih proizvođača zeničko-dobojskog kantona  i Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica, koja je svojim idejama, radom i kreativnošću obogatila sadržaj sajma OPEN-s.  Sajam se održava pod sloganom: "Plastenička proizvodnja - budućnost i izazovi". Direktor direkcije 4.Sajma „OPEN-s Zenica 2014“, Refik Alihodžić, te  Jasmin Imamović, PR sajma i izvršni menadžer u Asocijaciji Mostovi prijateljstva, ističu da na Sajmu učestvuje preko 230 izlagača-poljoprivrednih proizvođača iz cijele BiH, koji su sa svojim proizvodima smješteni u velikom šatorskom naselju sa preko 2.000 kvadrata zatvorenog prostora (najveći plastenik u regiji) na Trgu Alije Izetbegovića u centru Zenice. Iz RS učestvuje 15-ak izlagača.


Takođe će, tokom održavanja sajma, biti organizovan i bogat kulturno-umjetnički program sa preko 200 učesnika, druženje sa sevdalinkom, i drugim kulturnim programima, koji na najbolji način promovišu etno-narodno stvaralaštvo naroda BiH, saznali smo od Meliha Karana, zaduženog za kulturne sadržaje Sajma. Trećeg dana Sajma održat će se okrugli sto na temu "Plastenička proizvodnja- budućnost i izazovi“. Generalni pokrovitelj Sajma je Općina Zenica, koja je uvijek davala punu podršku ovoj manifestaciji, na čelu sa načelnikom, Husejinom Smajlovićem. I ovaj Sajam je dokaz da je Zenica sajamski grad.Medijski pokrovitelji 4.Sajma „OPEN-s Zenica 2014“ su RTV Zenica i portal ZENICABLOG.  Pozivamo građane da dođu na 4.Sajam OPEN-s koji je drugačiji od drugih, pristupačan za sve, Sajam koji ima dušu. Zbog toga je za kratko vrijeme, od kako se održava, prirastao srcu građanima Zenice i posjetiocima koji dolaze iz cijele BiH. Sajam je i prodajnog karaktera, a ulaz na Sajam je slobodan.

 

E.Imamović za Zenicablog

 
KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU sa sajma
 
 
 
...

Posljednje od

Povezani članci (by tag)