28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 28 Septembar 2014 01:27

Svjetski dan školskog mlijeka

Zajedno sa učenicima iz preko 80 zemalja širom svijeta obilježili smo 15-ti po redu Svjetski dan školskog mlijeka, s ciljem skretanja pažnje javnosti na važnost konzumacije mlijeka, te savršene namirnice u svakodnevnoj prehrani kod djece školske dobi. Na platou OŠ "Ćamil Sijarić" Nemila družili smo se sa djecom sa poplavljenih područja Zeničko-dobojskog kantona, odnosno sa mališanima sa područja MZ Nemila, Orahovica, Topčić Polje, Šerići i Željezno Polje. I ove godine, kao i prethodnih nesebičnu podršku i pomoć u organizaciji ove manifestacije imali smo od nastavnog osoblja zeničkih osnovnih škola.

 

Pored škole domaćina OŠ "Ćamil Sijarić" Nemila u projektu su aktivno učestvovali:

OŠ "Meša Selimović", OŠ "Musa Ćazim Ćatić", OŠ "Miroslav Krleža", OŠ "Mak Dizdar", OŠ "Skender Kulenović", OŠ "Alija Nametak", POŠ "Hasan Kjafija Pruščak" i Međunarodna osnovna škola u Zenici. 

 

Djeca su na svoj zanimljiv i maštovit način pripremila priredbu koju je bilo zadovoljstvo pratiti. Pored priredbe organizovan je i interaktivni kviz i igrice za djecu na temu mlijeka. Najbolji učesnici su nagrađeni prigodnim nagradama, paketima ZIM-ovih proizvoda, pernicama i ruksacima sa logotipom ZIM-a i Svjetskog dana školskog mlijeka. U skladu s tradicijom, za svu prisutnu djecu obezbijeđena je i simbolična čaša mlijeka.

 

Za učenike koji su u Nemilu došli iz Zenice bio je obezbijeđen prevoz autobusima. Ključne poruke povodom Svjetskog dana školskog mlijeka:  Većina djece ne uzima preporučene 3 dnevne porcije mlijeka. Školsko mlijeko je rješenje ovoga problema - ono može pomoći u povećanju potrošnje mlijeka tokom kritičnih godina rasta i razvoja.  Mnogo djece je pretilo, ali i pothranjeno - usredotočimo se na njihovu prehranu - to je sada bitno više nego ikada !!

 

Posjetite nas na našoj facebook stranici: https://www.facebook.com/SvjetskiDanSkolskogMlijekaWorldSchoolMilkDay 

Vaš ZIM d.d. Zenica – Vaše pravo na zdravu ishranu!